Zorgdiensten

 

Zorg na ziekenhuisopname
Wij kunnen u verpleegkundige zorg bieden na een ziekenhuisopname of om de duur van uw ziekenhuisopname te verkorten. Veel verpleegkundige handelingen kunnen namelijk ook bij u thuis gedaan worden.

Specialistische zorg
Wij bieden in diverse regio’s specialistische zorg in de wijk. Denk hierbij aan wondzorg, zorg bij dementie, zorg bij Parkinson, zorg na een beroerte, verpleegtechnische zorg en palliatieve zorg. Wilt u hier meer over weten? Ga dan naar onze pagina over specialistische zorg.

Nachtzorg
Ook in de nachtelijke uren kunt u een beroep doen op onze vakmensen. In noodgevallen is de nachtzorg binnen 30 minuten bij u. Maakt u gebruik van personenalarmering via TSN? Dan krijgt u direct een van onze professionals aan de telefoon. Zij zijn 24 uur per dag voor u bereikbaar.

Zorg thuis
Soms lukt het niet om alles zelf te doen, dan is het prettig dat er mensen voor u klaarstaan. De verzorgenden van Healthcare Zuid-Holland zijn professionals die uw wensen respecteren. Ze staan dag en nacht voor u klaar en bieden waar nodig een helpende hand.

Diensten thuis en op vakantie
Onze wijkverpleegkundigen en verzorgenden helpen u het best mogelijke uit het dagelijks leven te halen. Dat begint al bij het opstaan, wassen en aankleden. En als het nodig is, komt een verpleegkundige bijvoorbeeld om uw wonden te verzorgen of injecties te geven. Thuis of op vakantie: Healthcare Zuid-Holland staat altijd voor u klaar om (specialistische) zorg te verlenen bij u thuis.

Thuiszorg

Huishoudelijke hulp met indicatie vanuit de wmo
Als u uw huishouden niet meer goed kunt doen, kunt u
een indicatie voor een huishoudelijke hulp aanvragen bij uw gemeente. Per gemeente verschilt het of u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp. Met een indicatie betaalt u alleen een eigen bijdrage. Als u een indicatie heeft gekregen van de gemeente en wij de opdracht hebben ontvangen van de gemeente, nemen wij contact met u op. Samen overleggen we over wanneer de huishoudelijke bij u komt en wat u van de hulp mag verwachten.

Particuliere huishoudelijke hulp
(zonder indicatie)
Wilt u uw tijd liever op een andere manier besteden
dan aan het huishouden? Ook zonder indicatie van de gemeente kunt u bij ons terecht voor hulp bij het huishouden. U bepaalt zelf voor hoeveel uur per week u hulp wilt.


Persoonlijke verzorging

Heeft u hulp nodig bij uw dagelijkse verzorging, zoals
opstaan, naar het toilet gaan en uzelf wassen? Onze verzorgenden helpen u thuis bij uw persoonlijke verzorging wanneer u dat zelf niet meer kunt. U krijgt bijvoorbeeld hulp bij:


Wassen en/of douchen
Het opstaan
Het aantrekken van steunkousen
Het aantrekken van kleding
Haarverzorging
Het naar bed gaan ’s avonds

Mantelzorgers en thuiszorg

We betrekken uw mantelzorgers bij de zorg. We doen er alles aan om overbelasting van uw mantelzorgers te voorkomen. We stemmen goed met elkaar af wat wij doen en wat zij doen.

Altijd bereikbaar
U kunt ons altijd bellen, 24 uur per dag. Onze verzorgenden en verpleegkundigen rijden ’s nachts hun vaste routes en zijn beschikbaar voor noodgevallen. Wij komen overal in Zuid-Holland.

Thuiszorg aanvragen

Wilt u thuiszorg aanvragen? Bijvoorbeeld van een verzorgende of verpleegkundige die u wast, helpt met aankleden of een injectie komt geven? Dan heeft u een indicatie nodig. Ook kan met een persoonsgebonden budget (pgb) thuiszorg worden aangevraagd. De wijkverpleegkundige bij u in de buurt beoordeelt of u in aanmerking komt voor een indicatie voor verpleging. Neem voor het maken van een afspraak contact op met Healthcare Zuid-Holland.

Vakantie met zorg
Op vakantie gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Onze medewerkers bieden u graag verpleging en verzorging op uw vakantieadres, ook particulier of met persoonsgebonden budget (pgb). Thuis of op vakantie: Healthcare Zuid-Holland staat voor u klaar om (specialistische) zorg te verlenen.

Zorg op vakantie
Heeft u, uw partner of reisgenoot tijdens de vakantie zorg nodig? Healthcare Zuid-Holland levert u alle zorg die u nodig heeft, ook tijdens uw vakantie. Zo geniet u onbezorgd van uw verblijf in onze prachtige provincie.

Waar werken we?

Healthcare Zuid-Holland biedt zorg in Zuid-Holland. We bieden hier op uw vakantieadres kortdurende tot intensieve zorg, onder andere:

Verzorging

Verpleging

Begeleiding

Personenalarmering, inclusief professionele alarmopvolgingen

Hulp bij het huishouden
Hulp bij het huishouden richt zich op het schoon en leefbaar houden van de woning, de organisatie van het huishouden en daarbij horende activiteiten (o.a. maaltijden en boodschappen).

Persoonlijke verzorging
Persoonlijke verzorging bestaat uit o.a. hulp bij het wassen/aankleden, douchen, eten en drinken, in- en uit bed gaan en overige ondersteuning bij de dagelijkse (zelf)zorg.

Begeleiding

Individuele ondersteuning, op gebied van sociaal/persoonlijk functioneren, zelfzorg/gezondheid, financiën/administratie. Wij ondersteunen verschillende doelgroepen zo zelfredzaam mogelijk te zijn. In overleg met u stellen we een zorgplan op waarin de afspraken over de zorg en de uitvoering worden vastgelegd. We spreken bijvoorbeeld met elkaar af wie wanneer langskomt en hoe we elkaar op de hoogte houden van eventuele veranderingen. Dat staat allemaal in het zorgplan. Heeft u plotseling zorg nodig? Dit kunnen wij binnen een werkdag regelen. Moet u op tijd naar uw werk? Als het nodig is, zijn wij al om zeven uur ’s morgens bij u. Wij garanderen deskundige zorg en stemmen die af op uw situatie.

Zorg met een indicatie
Voor wijkverpleging geldt géén eigen risico en géén eigen bijdrage. Deze zorg wordt volledig vergoed vanuit uw basisverzekering. De wijkverpleegkundige bepaalt samen met u wat u nodig heeft, gezien uw individuele situatie en uw specifieke zorgvragen. Samen bekijkt u wat u nog zelf kan, welke hulp en ondersteuning uw mantelzorg en familie kan geven en waar aanvullende ondersteuning nodig is. De wijkverpleegkundige geeft onafhankelijk advies en stelt een indicatie op basis van een professioneel normenkader. Een indicatie is niet voor altijd. Zodra uw indicatie niet langer voldoet aan uw behoefte, u heeft bijvoorbeeld zorguitbreiding nodig of u heeft geen zorg meer nodig, kijkt de wijkverpleegkundige in overleg met u wat er nodig is en past de indicatie hier op aan.

Hulp bij het huishouden op basis van een indicatie

Afhankelijk van uw situatie komt u mogelijk in aanmerking voor vergoeding van de huishoudelijke hulp via de Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Hiervoor kunt u een indicatie voor hulp bij het huishouden aanvragen bij de gemeente. U betaalt dan alleen een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Meer informatie over de eigen bijdrage vindt u op www.hetcak.nl. Informatie over de Wmo-indicatie vindt u op de website van uw gemeente. Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) is een tijdelijke regeling

Aanvullende ondersteuning thuis
Health Zuid-Holland biedt ook verschillende aanvullende diensten of extra diensten aan. Zo kunt u bijvoorbeeld extra ondersteuning krijgen bij de was of de maaltijd. U kunt deze diensten zelf inkopen zonder tussenkomst van instanties en/of verwijzers.